We ontvangen mooie recensies van onze gasten over de events die wij voor hen organiseren. Daar zitten ook waardevolle tips bij waardoor wij beter aan de wensen van onze gasten kunnen voldoen.
Zo gaf één van onze gasten recent aan ons terug dat er veel eten over was na de barbecue en daarmee uitte ze haar zorgen naar ons m.b.t. voedselverspilling. In eerste instantie schrokken wij hiervan omdat we zeker weten dat we nooit voedsel dat overblijft, verspillen.
Echter realiseerden wij ons door deze tip dat wij niet kenbaar maken hoe wij omgaan met eten dat overblijft. Het inspireerde ons dusdanig dat we een extra vermelding maakten bij de waarden waar ons bedrijf voor staat: wij zijn tegen voedselverspilling!
Het eten dat goed bewaard kan worden geven wij – indien mogelijk – aan mensen die het iets minder hebben. Ook hebben we jaarlijks een vrijwilligers-bijeenkomst en organiseren we minstens één keer per jaar een gezellig samenzijn voor Het Goede Doel. Het eten dat niet bewaard kan worden (denk aan de kontjes van de stokbroden en de appelkroostjes), gaan direct naar onze kippen. Hierdoor wordt letterlijk elke kruimel benut!
En ook onze overige waarden en uitgangspunten zijn het delen weer waard: - Wij zetten dierenwelzijn op 1 en zorgen te allen tijden dat de dieren op onze boerderij zich comfortabel voelen. - Wij denken duurzaam, dit uit zich bijvoorbeeld in onze bamboe pennen die je bij een vergadering krijgt en onze bekers van gerecycled plastic. - Wij kopen zo veel als mogelijk lokaal. In ieder geval al het eten en drinken dat wij serveren, maar ook onze promotiematerialen. En als we niet lokaal kunnen kopen, zoals bijvoorbeeld onze Skaap wijnen, dan letten we er op dat de opbrengst van de producten zoveel mogelijk een maatschappelijk doel dienen. Zo proberen wij ons steentje bij te dragen voor een betere wereld!